האם לצום בהריון בתשעה באב

שאלה:

שלום, אני אשכנזית. אני בהריון ואהיה בשבוע 23 (טרימסטר 2) בתשעה באב. אני רוצה לשאול אם אני חייבת לצום. יש לי חוסר בהמוגלובין (לפי הרופאה וגם יש לי אנמיה) אני צריכה לקחת ברזל, פראנטל ועוד תרופות כל יום (במהלך שעות היום ולא רק בלילה). מה ההלכה לגבי זה? אני מוסיפה שאם אני לא אוכלת כל כמה שעות, אני לא מרגישה טוב ויהיה לי בחילות וכו'. תודה רבה על הזמן.

תשובה:

כיון שהשנה הצום הוא נדחה, אשה בהריון שלא מרגישה הכי טוב או שיש משהו אצלה לא לגמרי תקין בהריון, לא צמה. כדאי להשתדל לצום עד הבוקר להשתתף בצער עם הציבור.