אלימות במשפחה ותלונות שווא

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
אשתי ואני לא מצויים כעת בשלום בית כל כך וישנם חילוקי דעות וריבים.
היא אף הזמינה משטרה פעם על לא עוול בכפי (סיפרה שהייתי אלים), הורחקתי לחמישה ימים והתיק נסגר בסוף מחוסר אשמה. מדובר היה בתלונת שווא.
אני כעת מסתובב עם מכשיר הקלטה בכיס שכשיהיה צורך אוכל להקליט.
האם מותר לי להסתובב גם בשבתות עם מכשיר ההקלטה בכיס? וכמובן האם מותר להפעילו במקרה הצורך? (מדובר רק במתג on off)
גירושין אינם אופציה מאחר ויתכן מאוד שמערכות המשפט ובתי הדין בישראל ינתקו אותי מילדיי בצורה זו או אחרת וכן יושתו מזונות שאיני יכול לעמוד בהם.
תודה

תשובה:

קראתי בכאב את שאלתך המצערת, כמובן שחלילה וחס חלילה וחס לחלל את השבת בכיבוי והדלקה של מכשירי הקלטה!

אבל המציאות חיים שאתה מתאר אינה אפשרית כלל, אם גירושין אינה האופציה אז חייבים לבחור באופציה השניה היחידה הקיימת, והיא טיפול זוגי ושלום בית, תלכו יחד לטיפול זוגי ונסו לשקם את מערכת היחסים ביניכם. אי אפשר לחיות בתוך גיהנום ואי אפשר לגדל ילידם נורמליים בגיהנום, חייבים לשנות את המצב בבית.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. פי החזון איש והאגרות משה זה דאורייתא וחששו להם רבים מהפוסקים, אבל גם למי שסבור שזה דרבנן אין צד קולא במקרה שלך..