נטיעה בשמיטה

שאלה:

שלום רב,
אני עובד במשרד יחד עם אדם חילוני (אני רק מעלה פה שהוא חילוני כי אולי זה סיבה להקל/להחמיר וכדומה) שקנה בית שהוא מחפש להשכיר, הדירה ממוקמת ליד חדר שנאים (בעת הקנייה הוא התייעץ עם מומחה בתחום וכן עם רב שאמרו לו שזה לא מזיק ומותר להשכיר לאחרים) אך למעשה מי שבא לראות את הבית נלחץ ולא לוקח בגלל זה.
הוא שאל אותי אם מותר לו לשתול קיר של עצים בחצר על מנת להסתיר את חדר השנאים (השאלה שלו היא מצד שמיטה ולא מצד גניבת דעת), הוא רוצה לטעון שזה לא עצי פרי ולכן מותר אני טענתי לו שלדעתי זה אסור, הוא שאל אותי אם יש "קומבינה" הלכתית כי הוא ממש חייב להשכיר את הדירה בשביל המשכנתא. אני אמרתי לו שמומלץ לדבר עם רב…
הוא ביקש שעשה זאת בשבילו אז לכן אני פונה אליכם.
אדגיש שהוא (עדיין) לא שומר תורה ומצוות אבל הוא אמר לי שאם זה אסור הוא לא ישתול!

תשובה:

שלום וברכה

כל נטיעה אסורה בשמיטה, אין כל קשר אם זה עץ פרי או לא! הנושא של פירות רלוונטי לקדושה שלהם, ולהפקר שלהם ועוד, אבל לגבי איסור עבודת הקרקע אין שום הבדל ואסור. הוא יכול להסתיר עם דשא סינטטי או כל דבר לא טבעי אחר.