מזגן אינוורטר בשבת

שאלה:

שלום הרב
רציתי לדעת יש לי מזגן אינורטר עם חיישנים מיוחדים שמזהים אם אדם נמצא בחדר או יוצא או ישן ומשנה מצבים האם צריך לכך התקן שבת כי לא משנה לי כל החיישנים האלה ולא איכפת לי את המזגנים הפשוטים ללא כל החיישנים
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

צריך בהחלט התקן שבת, ראשית חשוב לך החיישנים, כי הם מזהים שינויי טמפרטורה ולפי זה הוא עובד, וזה כל המעלה של המזגן הזה ולכן משלמים עליו היטב, הוא יותר יעיל יותר נעים ויותר חסכוני. שנית, במזגן הזה בכל פתיחת דלת אתה עשוי להפעיל את המזגן באופן ישיר, זה לא רק חיישני חיווי. אמנם יש שדנו להתיר משום שסברו שהגברת זרם בשבת אינה אסורה, רק יצירת זרם חדש, אבל רבים החמירו בזה, ולכן כדי לא להכנס לחששות אלו יש לעשות התקן שבת, כמה מאות שקלים באופן חד פעמי ויש לך שבת מהודרת יותר.