פרשנות נדר

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה. אני נשבעתי שלא אשלח איזה טופס מסוים אבל כרגע אני צריך לשלוח אותו אך איני רוצה לבטל את השבועה האם אם מישהו ימלא את הטופס וישלח אותו במקומי ובשבילי האם זה הפרת השבועה ? כי הרי לא אני שלחתי את הטופס אלא הוא. אשמח למענה

תשובה:

שלום וברכה

יש כלל שבנדרים הלך אחר לשון בני אדם, והואיל ומן הסתם עיקר הדגש הוא על עצם משלוח הטופס עבורך, ל יעזור שמישהו אחר יבצע זאת עבורך.