אבל על אדם רשע – אם נדחה מפני אבלים אחרים

שאלה:

האם יש קדימה לש"ץ באבילות וביארצייט וכן בעליה לתורה למי שהוא חיוב על אדם כשר לבין חיוב על מחלל שבת?
והאם יש הבדל לדינא בין מי שהתפקר למי שנולד ולתינוק שנשבה אמיתי כגון שנולד ברוסיה?

תשובה:

שלום וברכה

מי שהוא בכלל "רשע" ו"מומר" ואינו תינוק שנשבה, דנו אחרונים האם בנו נדחה מפני אבלים אחרים, וראה שו"ת כתב סופר יו"ד סי' קעא שנדון זה תלוי במחלוקת אם יש חיוב לכבד אב רשע, אמנם כתב דהעיקר לדינא שיש חיוב כבוד אב רשע. וראה עוד מה שדן בזב בס' אמרי אש יו"ד סי' קכב. ומכל מקום אם האב תינוק שנשבה, בודאי אין בנו נדחה צפני אבלים אחרים.