"צורך המועד"

שאלה:

מה מגדיר פעולה כצורך המועד. למשל גלישה באינטרנט [כמובן כשר] למשל לקריאת סיפור או חדשה וכד' האם מותר בחול המועד.
כלומר לאוסרים מלאכה שאין בה טירחא אם לא לצורך המועד, האם צורך שליחת איימיל [לא חשוב] במועד נקרא לצורך המועד?
האם גם יתכן שיש להמנע למשל מלהדליק את האור לצורך קריאת עיתון, כי הרי אין בקריאת העיתון צורך המועד? גם אם יש לו הנאה מקריאה

תשובה:

כל צרכי הגוף מותרים בחול המועד, ראה הכללים בזה בס' חול המועד כהלכתו פרק ז, צרכי הגוף אין בהם הגבלה באופן עקרוני, ולכן לא החמירו כלל בענין הפעלה חשמלית במועד לצורך קריאת עיתון וכדומה. ספציפית לגבי שליחת אימייל יש שאלה נוספת של כותב, ובענין זה נקטו רבים שכתיבה במחשב אינה אסורה בחול המועד ראה הרבה תשובות כאן באתר בענין זה, כתוב בחיפוש כתיבה במחשב בחול המועד.