חמץ לאחר הפסח

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. האם מותר לקנות חמץ גמור בסופר שיש להם תעודת מכירת חמץ של הרבנות המקומית? ומה העניין לקנות רק מה שנטחן לאחר הפסח? הרי לאדם שאין בכלל חמץ לאחר הפסח, ולא יכול להמתין שבועות ארוכים כדי לקנות רק מה שנטחן לאחר הפסח רשאי לכתחילה לקנות חמץ גמור בסופר ?
2. אם יש לי עוגיות חמץ שמכרתי לגוי לפני פסח, מותר לאכול אותם אחרי הפסח?
3. במכולת שלא עשו מכירת חמץ כלל, מותר לקנות מוצרי כשרים לפסח לאוכלי קטניות לאחר הפסח?

תשובה:

שלום וברכה

1. מותר בהחלט לקנות בחנות חמץ שנמכר במכירת חמץ. הרצון לקנות חמץ שנטחן לאחר הפסח או נאפה לאחר הפסח הוא הידור בלבד, שמי שרוצה לנהוג בו יפה עושה, ולא מעבר לכך.

2. מותר לאכול. אגב להבא, עדיף לא למכור חמץ גמור, זה שונה לגמרי מלקנות חמץ שנמכר במכולת לאחר החג.

3.מותר לקנות מוצרים שאינם חמץ, גם אם הם קטניות.