מכירה לפטור מבדיקה

שאלה:

שלום וברכה.
א. אני עשיתי אצלכם מכירת חמץ, וכתבתי שאני מוכר החמץ שבכל הבית (לא נוקה,ויש גם חמץ גמור) ,היום בשעה חמש ומחר, אני יוצא היום מהבית לפני השקיעה…השאלה האם צריך גם למכור את הבית, או שסוג הקניה שאתם עושים הוא פוטר מהבדיקה?
ואם לא איך אני מבטל ועושה שטר חדש..
ב. כמה ראוי לתרום קמחא דפסחא (כאן באתר)?
יישר כח גדול.

תשובה:

שלום וברכה

אם ציינת שיהיה במכירת יום י"ג אתה פטור מלבדוק, אמנם יש שסוברים שיש להשאיר ארבע אמות לחיוב בדיקה, או להיות שותף בבדיקה במקום שאתה הולך לשם, שייחדו לך חדר למגורים ושם אתה תבדוק, ואי אפשר להפטר מהבדיקה לגמרי, ראה סי' תלו סעיף ג.

תרומה לקימחא דפסחא איש כנדבת לבו וכפי יכולתו, וכל המשמח לב עניים בורא עולם ישמחו.

חג שמח.