עציצית בשביעית

שאלה:

במקום בו אני עובד ישנם אנשים בעלי מוגבליות שעושים כול מני עבודות מלאכה בין היתר הם עושים עציצי בטון { לא מנוקבים } שותלים בהם קקטוסים ומוכרים אותם .
בקשו ממני לחלק מספרים עציצים לעסקים שתומכים באנשים הללו .
האם יש בזה מסייע לדבר עבירה משום שהם שתלו בשביעית ?

תשובה:

בודאי אין להשתתף בזה ויש ללמד את בעלי המקום שזה עשוי להיות אסור בשביעית, וכדאי למצוא אפיק אחר להעסקתם.

[ככל שמדובר בעציץ שאינו נקוב בתוך בית יש על מה לסמוך להתיר, אבל אם הענפים של השתיל חורגים מגבולות העציץ זה כבר נחשב נקוב, וכן אם שמים את זה מחוץ לבית זה אסור, ולכן אין לעשות זאת].