לימוד הזוהר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני לומד בישיבה ברוך השם שיעור ה, אני מאוד מתחבר ללימוד פנימיות ולומד הרבה חסידות. אני יודע שקבלה גרידא כמו כתבי האריזל זה דבר שצריך ללמוד מרב ומקובל, אבל השאלה שלי היא על הזוהר הקדוש שלמיטב הבנתי מלא חוץ מקבלה בהרבה מדרשים ומלא אמונה ויהלומים. השאלה שלי האם בחור שיעור ה רווק יכול ללמוד בזוהר הקדוש? יש לי כאמור קצת רגע בפנימיות ולומד ליקוטי מוהרן בעיון, משתדל לפחות. בכללי אשמח לדעת מהם הגבולות של לימוד קבלה, מה מותר ללמוד לבד ומה חייב מרב מקובל? אני מדבר על לימוד זוהר עם פירוש כמובן כמו מתוק מדבש או הסולם.
תודה רבה?

תשובה:

אפשר ללמוד, ותתמקד יותר בנדלות הזוהר, יש הרבה מדרשים שאינם נוגעים לקבלה. תלמד בפירוש מתוק מדבש, יתאים לך יותר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. זו הנהגה ראויה בכלל לגבי תפילה, שמי שזקוק לטבילת עזרא יטבול לפני תפילתו ובכך היא תהיה מרוצה יותר בשמים, לפני לימוד נסתר יש בזה אזהרה מיוחדת של מהרח"ו.