עישון סיגריות

שאלה:

האם יש איסור הלכתי לעשן סיגריות או שרק מדובר בדבר שאיננו ראוי? בסופו של דבר, העישון איננו מזיק כשלעצמו אלא עלול לייצר מחלות שונות בעתיד, ולפגוע בבריאות לטווח ארוך, האם גם דבר כזה נכלל ב"ונשמרתם" או לחילופין בדבריו של הרמב"ם על אדם שמזיק את גופו, שם מדובר באדם שמזיק ממש בגופו, ולא עושה פעולה שעלולה בעתיד לסכן אותו. אשמח למקורות מפורטים בתשובה!

תשובה:

בודאי היום שנודע הנזק העצום של העישון יש בכך איסור של ונשמרתם. לא נכון לומר שמדובר במשהו עתידי ופיגיעה עקיפה וכו', הפגיעה היא מידית אלא שהיא מצטברת, ובהחלט יש בכך איסור לפי דעתי.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יש ספר שנקרא "הדרך הקלה להפסיק לעשן" שמסביר למה בעצם אנשים מעשנים אפילו שהם יודעים שזה מזיק ויקר, ותוך כדי הקריאה בו מאבדים את החשק השקרי לעשן. אפשרי בהחלט להפסיק את ההתמכרות המיותרת והמזיקה הזאת. מומלץ ביותר. אני אישית הפסקתי באופן מיידי וקל לאחר 12 שנות עישון ויש עוד רבים כמוני.
    יש עוד שיטות אך זאת השיטה שעבדה עליי אז אני יכול להמליץ עליה. במחיר של 2 חפיסות סיגריות בערך..