אבלות מעבר למה שקבעו חכמים

שאלה:

שלום רב, אבא שלי ז"ל נפטר לפני כ5,5 שנה. כל שנה ביורצייט אנינשמה בגד עם קריעה שהייתי איתו אז בבית קברות. האם זה בסדר מבחינה הלכתית? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין מקום להתאבל מעבר למה שקבעו לנו חכמים. אדם שמתאבל יותר מידי בעצם אומר כביכול המוות הוא דבר רע, והאמת אינה כך, האדם הולך לבית עולמו כי זה מקומו הטבעי, הנשמה באה כאן לעולם הזה רק כהכנה לחיי העולם הבא, האבלות היא בגלל שלנו קשה הפרידה ולא יותר, ולכן אנחנו מתאבלים כפי שקבעו חכמים, דינים מסויימים לשבעה דינים לשלושים ואחרי זה לשנה וליארצייט ולא יותר. אין איסור ללבוש בגד זה, אבל זה לא נראה לי הדרך הנכונה.

יש להפנות פנים קדימה, יש לנו מה לעשות בעולם הזה עם החיים, ולא לשקוע יותר מידי בצער האבלות על הנפטרים.

בשורות טובות ישועות ונחמות.