אזכרה בשנה מעוברת

שאלה:

שלום
אדם שנפטר בתאריך יח בסיון תשפא, מתי עושים אזכרה בשנת תשפ"ב לגבי 11 חודש ו 12 חודש?

תודה

תשובה:

האזכרה העיקרית לספרדים היא ב12 חודש ולאשכנזים ב13 חודש, בשו"ת רב פעלים ח"ד סי' מא כתב שהמחמיר לעשות גם ב13 חודש תבוא עליו ברכה אבל לא במקום ה12 חודש. לגבי ה11 חודש אין מקור קדמון בפוסקים, אבל מי שרוצה לעשות גם אז אזכרה הרשות בידו. בני אשכנז ודאי לא נהגו בכך כלל.