יציאת מצרים

שאלה:

למה כל רגע בתורה כתוב "אשר הוצאתיך מארץ מצרים" נכון שעשר המכות וקריעת ים סוף אלו ניסים נפלאים אבל כתוב זאת כל כך הרבה פעמים, לא מוגזם??

תשובה:

בעצם כאשר מעיינים היטב בפסקו אני ה אלוקיכם אשר הוצאתי וכו', הכוונה בזה שחלק מרכזי בחיוב שלנו לשמור תורה ומצוות, הוא בכך שהקב"ה הוציא אותנו ממצרים לצורך זה, ועל דעת זה קיבלנו את התורה בהר סיני. כלומר יש כאן מערכת שבה כביכול נעשינו עבדים לבורא עולם מחמת גאולתנו. אז נכון שאנחנו גם יודעים להכיר בגודל הזכות להיות העם הנבחר לתכלית העולם, אבל צריך לדעת שזו לא רק זכות אלא גם חובה ששורשה בגאולת מצרים.