גיור – אבא יהודי ואמא גויה

שאלה:

היי, הכרתי בחור שומר מצוות, כשרות,מניח תפילין,אוהב את הדת. מסתבר שאבא שלו יהודי שהתחתן עם גויה בחוץ לארץ ואז הגיעו לארץ- הבחור לא ידע את זה עד לפני כמה חודשים. היה בטוח שאמא שלו התגיירה. הבחור עבר ברית שהיה קטן,עלה לתורה בגיל מצוות ויותר מזה אבא שלו כהן (אבל התחתן עם גויה). מה התהליך במקרה כזה? האם הוא יצטרך לעבור גיור? מלא/חלקי? איזה סוג של גיור? ואם בסוף יהיה מותר לנו להתחתן?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאמו גויה דינו כגוי והוא צריך לעבור הליך של גיור. ההליך יכלול לכל הדעות טבילה וקבלת מצוות, ויש מחלוקת לגבי הנושא של הטפת דם ברית [בכל מקרה מדובר בהליך פשוט שאין בו כל כאב וקושי]. לפי מה שאת מתארת שמדובר בבחור שמתקרב ליהדות ומאמין בה, כדאי מאוד שיפנה לבית דין מוסמך ויבקש שילמדו אותו מעט יותר על הכרוך בקבלת מצוות, שיבין את המחוייבות המוחלטת לשמירת כל המצוות, גיור בלי קבלת מצוות מלאה הוא חסר תוקף, ובמידה ויסכים לקבל עליו את כל המצוות הוא יוכל להתגייר ולהחשב יהודי גמור. את כמובן תוכלי להנשא לו, אבל כמובן גם את צריכה להבין מה זה דורש, הוא יעשה יהודי רק אם יקבל עליו את שמירת המצוות בשלמות, וגם את שמחוייבת בכך מעצם היותך יהודיה, כמובן תקבלי על עצמך לחיות כך. לא מספיק כשרות ותפילין ולאהוב דת, צריך להיות יהודי גאה שמקיים כל מה שהתורה מצווה אותנו.

שבת שלום ומבורך.