יציאת נשמה

שאלה:

שלום
א. אם הרופאים אומרים שקרוב משפחה עומד למות בכל רגע- מה צריך לעשות איתו?
ב. שמעתי שאומרים לידו ווידוי? האם אשה גם יכולה לומר את הווידוי לידו (הוא בן דוד שלה)
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם החולה בהכרה כדאי לומר לו שיש סגולה לרפואה לומר וידוי ולומר איתו את הוידוי, זה חסד גדול מאוד לסייע לו לעזוב את העולם מתוך תשובה, אבל כמובן לא במחיר שזה יפחיד אותו מאוד ועלול גם לקצר את זמנו. אם איננו בהכרה ולדעת הרופאים מתחיל שלב של גסיסה, יש לומר את סדר יציאת נשמה הכולל אמירת שמע ישראל וקבלת עול מלכות שמים, פרקי תהילים ויש אומרים גם יגדל אלוקים חי ה' הוא האלוקים ועוד.

בודאי גם אשה יכולה לעשות זאת.

בשורות טובות ושלא תדעו צער.