ברכה על ילד שנולד

שאלה:

שלום וברכה!
אישתי בעז"ה צריכה ללדת בניתוח קיסרי. אני אהיה נוכח בחדר ניתוח בזמן הלידה, מאחרי הוילון. מתי צריך לברך שהחיינו או הטוב והמיטיב, כששומעים את קול התינוק פעם ראשונה, או כשרואים אותו?

כמו כן, האם להוציא את אישתי בברכה ממש בחדר ניתוח, או שאני אברך ואישתי תמתין עד שתוכן ליטול ידיים וכדו'?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש לברך כאשר שומעים מהמיילדת שהכל בסדר ונולד ילד בריא. ראה אשל אברהם בתחילת סימן רכג. האשה תברך לאחר שתיטול ידיה.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.