הרחיקני מחבר רע

שאלה:

ראיתי במאגר שלכם תשובה בעניין חברות.מדובר בחבר שנים מעל 15 שנה אך בכל פעם שמגיע מישהו מחברים נוספים אותו חבר מנסה לדרוך בצורה של דיבור גסויות ליד אחרים ושאני נמצא ליד בכדי שהוא ירגיש"נעלה" אין לי בעיה עם "מעביר על מידותיו" האם זה אומר שכדאי לנתק קשר לא טוב מפני שראיתי שרשמתם במאגר שיש אנשים ש" שדעותיו ומעשיו מקולקלים" האם זה נחשב בגדר זה? אני מנסה להקל בעניין שהוא מחלל בפרהסיה ומאכלים לא כשרים.שזה מגיע לדברים גסים האם גם כאן מדובר שכדאי להמשיך חברות כזו?

תשובה:

אני לא רואה טעם בחרות עם אדם שמדבר דיבורים גסים מידותיו מקולקלות והוא מחלל שבת ואוכל טרפות. אבל אני לא יכול לייעץ לך באופן מוחלט כיון שלא ברור לי מה היכולת שלך, אם אתה מסוגל להתנתק, אם יש לך חברה אחרת, איך זה ישפיע עליך, אתה צריך לחשוב עם עצמך ולנתח יותר מקיף, אולי עם רב שמכיר אותך.

בשורות טובות וחיים שמחים.