ק"ש בזמנה

שאלה:

אני הולך לישון מאד מאד מאוחר, ולא רוצה להפסיד ק"ש בזמנה. האם זה בסדר שאני מתעורר יושב על המיטה, נוטל ידיים, אומר ק"ש וממשיך לישון ? חבר אמר לי שצריך לברך ברכת התורה לפני. השאלה אם זה בסדר ככה לברך מייד רק ברכת התורה, ק"ש ולהמשיך לישון. בדיעבד כמובן.

תשובה:

בסדר זה בטח לא… הרי מפסידים לומר קריאת שמע על סדר הברכות ועם תפילין כמו שצריך [ואגב לא לשכוח שיש גם זמן תפילה, שהוא לא הרבה זמן אחר כך… כך שאי אפשר "להמשיך לישון"…], אבל נכון הדבר שמי שאירע לו כזה דבר שהתעורר מאוחר, כך הוא חייב לעשות כדי לא להפסיד מצוה מהתורה של קריאת שמע, יש ליטול ידים לומר ברכות התורה וקריאת שמע, כדי להספיק לאומרה קודם סיום הזמן.