אבק לשון הרע לטובה

שאלה:

שלום לרב,
הרבה פעמים קורה שעצם זה שאני מנסה להצדיק מעשה של מישהו שדיברו עליו לשון הרע אני נעשה מחטיא הרבים גדול רחמנא לצלן באופן הזה שאחרי שאני בא להצדיק אותו שדיבר בא ונותן סימוכים לדבריו שאכן דבריו נכונים והלשון הרע נעשה גדול יותר ויותר ומחד גיסא אני פוחד שמא אענש על זה שיכולתי להצדיק את הלשון הרע ומאידך גיסא שהאענש עונש גדול יותר של מחטיא הרבים, מה עושים במצב כזה?! ועוד זאת צד שלישי בדבר שהרבה פעמים כשאני מצדיק את המדובר יש פה גם אבק לה"ר או לה"ר ממש בכך שאני מערער את השקפתו הפסולה של מי שדיבר לשון הרע אפילו שזה בדרך הכי נימוסית שיש ומי התיר לרמוס אפילו בעדינות גדולה אדם באופן שספק אם אצליח להצדיק את המדובר ולא אכשל בשתים גם שהבערתי שוב פעם את הלשון הרע ולא הצלחתי להצדיק וגם רמסתי את המדבר.

תשובה:

לא הבנתי למה להצדיק לשון הרע?? אדרבה יש לגעור במדבר ולהשתיקו!

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בעניין אבק לשון הרע
    (יתכן שכבר שאלתי בעבר)
    איך מותר לספר רעה על אדם בלי להזכיר את שמו
    הרי יתכן ביותר שהשומע יוסיף דברי גנאי מעצמו (בפרט כשאני שואל "מה דעתך על אדם שעושה א ב ג " לא לתועלת ) ואם אני מבין נכון, כל דיבור שיכול לגרום ללשון הרע נחשב 'אבק לשה"ר' .