מה עדיף? מורה הוראה או ראש ישיבה

שאלה:

אדם שנמשך לשני התחומים באותה מידה, אם אחד מהתחומים עדיף על חברו, מהו התחום העדיף?

תשובה:

לא יתכן שאדם נמשך לשניהם בשווה, אלא אם כן אין לו משיכה מיוחדת לכלום, שהרי אלו תחומים שונים לחלוטין, לא רק באופי המלאכה אלא בעיקר באופי הלימוד המקדים לה. עכ"פ אם אין לו משיכה מיוחדת יעשה מה שהוא טוב בו יותר. ובכלל הצגת הדברים אינה מדוייקת, אדם לא יודע מה צופן לו העתיד ולכן המטרה היא להשתלם בתחום מסויים בתורה, מה העיסוק שישעה ביום מן הימים זה רק הקב"ה יודע…