הפרתי נדר ומאז מצבי הסתבך

שאלה:

שלום רב
לפני למעלה משנה נשבעתי שלא אעשה משהו. לאחר מכן התחרטתי והבנתי שלא אוכל לעמוד בשבועה.
הלכתי לעשות התרת נדרים מול רב ושני עדים, אך זו היתה התרה כללית למפרע כמו שמופיעה בסידורים ללא וידוי ותיאור השבועה. לצערי חשבתי שזה מספיק.
ואז עשיתי את מה שנשבעתי לא לעשות מתוך מחשבה שהשבועה הותרה.
בדיעבד הסתבר לי שהשבועה לא באמת הותרה – וחיי ממש הסתבכו מאז בהרבה מובנים ואני רואה שיש קשר בין הדברים.
מה ניתן לעשות?
האם יש תיקון או כפרה?
אני במצוקה גדולה.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש לעשות שוב התרה ולפרט את הנדר בפני המתירים, ועל מה שעברת בשוגג על שבועתך אפשר לעשות תשובה, דלתי תשובה לא ננעלו… ולגבי הקשיים העוברים עליך איננו יודעים חשבונות שמים, האם בגלל חטא זה או אחר או בכלל נסיון שניתן לך, העיקר הוא להתחזק בתפילות ובאמונה בה' ובזכות התשובה והתפילות אני בטוח שתראה ישועות קרובות בעז"ה במהרה.