הפחתה בהכנסה לצורך לימוד תורה – ייעוץ

שאלה:

שלום רב,
במידה ובעל שמרוויח משכורת גבוהה וגם עובד כמות שעות גבוהה, מעוניין להפחית בחצי את כמות שעות העבודה כדי שיהיה לו יותר זמן ללימוד תורה ולהיות עם המשפחה, ובהתאם לכך גם יצטמצם גובה השכר אך עדיין יהיה בסביבות הממוצע במשק. האם מותר לו לעשות זאת גם במידה ואשתו מתנגדת לכך?
לאחר מכן אולי ידרש מהם להפחית את רמת המחייה אך לא יקלעו לבעיות כלכליות אם ינהגו באופן שקול וצנוע יותר מבחינה כלכלית.

תשובה:

שלום וברכה

ראה ידידי, יש דברים שצריך לעשות בחיים בצורה חכמה ונבונה. נכון הדבר שחכמים אמרו עשה מלאכתך ארעי ותורתך קבע, ואין ספק שאם אדם יכול להפחית שעות ולחיות סביר ויוכל כך להקדיש שעות לתורה זה הדבר המתבקש ביותר לעשות, אבל לעשות תוך התנגדות אשתו, מה שיגרור מריבות בבית, לחצים כעסים וכו', וממילא לא יוכל ללמוד וגם לא לשמוח, וגם פרנסה כבר לא יהיה… לכן מה שצריך לעשות זה לנהל על זה שיח פתוח, רגשי, אמוני, להסתייע ברב שמקובל על שניכם, וכך כאשר היא תתרכך תבין יותר את המצוקה שלך הרגשית והאמונית, הרצון שלך לחיים יותר רוחניים וכו', היא תסכים בעז"ה ותתמוך ואז הכל יבוא עם שמחה ואהבה.