תרומה שלא ניתנה בעקבות ביטול אשראי

שאלה:

שלום וברכה
תרמתי לישיבות בהוראת קבע לשנה ובאמצע ביטלתי את הכרטיס אשראי ובעקבות כך התבטלה ההוראת קבע, האם אני מחויב להשלים את התרומה של חודשים אלו בהם לא ניתנה.
ובאותו ענין, תרמתי לאחת מהישיבות 25 ש"ח למשך שנה, ובטעות הם מורידים 2 ש"ח לחודש (25 ש"ח לשנה שלימה), האם עלי להשיג אותם ולתרום.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה, אם חתמת לשנה או חתמת הו"ק של 25 עליך לקיים את החיוב ולהשלים את החיוב עד סוף השנה וכן לעדכן את המוסד על הטעות ולהשלים להם את כל מה שהתחייבת.

בהצלחה.

מקורות:

נחלקו הפוסקים האם מחשבה בלב מחייבת בצדקה. במקרה הנ"ל שחתמת הו"ק והתחייבת לתת לכו"ע חל החיוב, ולכן חייבים להשלים את החיוב שהתחייבת לצדקה.