שמיטה ביצירת אומנות

שאלה:

שלום,
אני מעוניינת לרכוש יצירת אומנות הכוללת בתוכה חלקים של גזע ועץ מהארץ.
למקרה וזה יוצר השנה (ולא שנה שעברה), האם בעייתי לקנות בשנת שמיטה??
תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לחתוך ענף מעץ לצורך יצירה. הבעיה מתחילה רק כאשר הגיזום נעשה לתועלת העץ, או אפילו היה נראה שנעשה לשם כך, אבל אם גוזמים ענף יחידני שניכר שלא זו המטרה – אין איסור. כמובן בעץ פרי יש תנאי נוסף, שלא יהיו עליו פירות בעת הגיזום [זאת מלבד הבעיה הכללית של בל תשחית בעצי מאכל].

שבת שלום.