אחותי אינה שומרת שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני בת אמצעית בין שתי אחיותיי, ביתנו הוא בית דתי
אחותי הגדולה זזה מדרך הישר ומחללת שבת ( בלי ידיעת ההורים) ולי מאוד קשה עם העניין הזה מה שגורם לי לאטימות כלפיה ולחוסר סבלנות ורצון לדבר איתה.
רציתי לשאול, איך אני יכולה לקבל ולאהוב אותה באמת למרות השוני והדרך השונה בינינו? נורא קשה לי להכיל את העובדה שהיא לא הולכת בדרך ה.
לתשובתך אודה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך כואבת מאוד, אני מבין גם את הכאב וגם את הכעס, היא הרי יודעת ואיך יכולה וכו'… רק צריך לזכור שהדרך האמיתית לקרב אותה חזרה לדת היא רק על ידי אהבה, אינני יודע מה גרם לה לדבר הזה, אבל רק קירוב יחזיר אותה לשמירת המצוות. לכן כדאי להתמקד במעשים הטובים שהיא עושה ולהסתכל בעיקר על זה, ובעזרת ה' תצליחי לגרום לקירוב לבבות.

מה שחשוב זה גם לא להיות מושפעים חלילה לרעה, בדרך כלל חילול שבת מגיע עם עוד דברים לא טובים, כמו אינטרנט שאינו מסונן, לבוש לא מתאים, דיבור שגורם לקרירות, יש להזהר מאוד מהשפעה רעה.

בשורות טובות.