לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בקשת מחילה על לשון הרע

שאלה:

שלום וברכה, לפני כמה ימים אמרתי על חבדניק אחד שהוא מה"קיצוניים" (התכוונתי לומר שהוא מהמשיחיסטים) לאחר כמה שניות קלטתי שהיה אסור לי לומר את זה אז אמרתי למי שדיברתי איתו שסתם אמרתי ושזה שטויות. האם יש עלי עדיין עוון לשה"ר? אם כן, אני חייב לבקש ממנו מחילה? האם כל מי שדיברתי עליו אי פעם לשה"ר ולא ביקשתי מחילה העוון עדיין קיים? אציין שבמקרה המדובר לבקש מחילה יהיה מאוד מאוד לא נעים ומוזר… תודה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי השאלה אם עליך לבקש  סליחה כאשר זה רק יצער אותו ובזה תדע שדיברת עליה נחלקו הדעות, שכן מחד גיסא לשון הרע הוא אחת העברות שבין אדם לחברו שאין יום הכיפורים מכפר עליהן ללא תשובה, ומאידך, אותו אדם מאוד יפגע אם ישמע שמדברים עליו דברים רעים, ובכל מקרה תגרם לו מכך אי נעימות מרובה, ולא הגיוני שכדי לכפר על חטא נגרום לו אי נעימות זו. לכן המנהג המקובל הוא שלא מבקשים על חטא זה סליחה אלא רק חוזרים עליו בתשובה בינינו לבין הקב”ה ובעז”ה יתכפר.

מקורות:

ראה מועדים וזמנים ח”א סימן נ”ד בשם הגר”י סלנטר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. פעם ראיתי אולי בשם הרב רובין שלא שייך לחזור תוך כדי דיבור מלשון הרע ,מה נראה לרבנים? תודה (לא לפרסום באתר ,כמו שכתבתי לכם שלפעמים מתעלמים מחלק מהשאלות למשל פה ,הוא שאל א אם שייך חזרה? או שלא הבנתי אותו.)

  2. ודאי שלא שייך דין תוך כדי דיבור כאן זה לא חלות שחלה… גם השואל כאן לא חשב כך, הוא רק חשב שאולי שכנע את השומע שזה לא נכון, ובזה הכל לפי הענין אם הוא השתכנע טוב ואם לא אז לא…