עין הרע

שאלה:

שלום וברכה.
בענין עין הרע, מצינו בגמ' שיכולה לגרום מוות.
מה תעשה אשה, שניחנה בהרבה מאד יופי טבעי עד שגורמת תמיהה לסובבים? והיא לא מנסה להבליט את עצמה.
הרי היא גם צריכה לצאת לקניות וסידורים, ולעסוק במקצוע טוב. ואפילו בשרה אמנו הצנועה אמרו חז"ל שהכל סוכין ביופיה.

תשובה:

חכמים אמרו מן הזהירות שלא תזהר הרבה מידי. כלומר כל הנושא של זהירות הוא בגבול הנורמלי ובמידה המקובלת והראויה. וכפי שאמרו חכמים ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, כך גם אמרו שומר פתאים ה'! שתנהג כדרך כל הנשים בלא להתבלט במיוחד, ודי בזה.

חג שמח.