גלשן בשבת

שאלה:

3 שאלות בבקשה.
א. האם מותר לגלוש עם גלשן בים בשבת (אציין שמדובר בנער חילוני)
ב. האם מותר לתלות ציורים של חיות בחדר שינה של ילדה?
ג. האם התוסף תזונה ״קריאטין״ צריך כשרות?

תשובה:

שלום וברכה

1. בודאי אסור לשוט בשבת כמבואר בסימן של"ט [עוד בלי לדבר על איסור הוצאה], אלא שאתה מרמז שמדובר בנער חילוני שצריך לדעת איך מקרבים אותו, דבר נכון הוא שלא תמיד טוב ןלהטיל על אדם לקיים הכל בבת אחת, כיון שהוא עשוי להשבר ולהמנע לגמרי, ולכן, לפי שיקול דעתך או דעת הרב המכיר אותו ומקרב אותו, מה לדרוש ממנו באיזה שלבים לעבוד. כמובן אין לומר לו שהדבר מותר, אלא שיקיים את מצוות השבת לאט לאט.

2. מותר.

3. ככלל צריך הכשר, זה עשוי מבעלי חיים… אבל צריך לדעת מה רמת הצורך, מה האפשרויות מבחינת להשיג כשר, ובאיזה אופן זה מגיע, אם כמאכל או כקפסולה, כל הנתונים האלו עשויים לשנות את התמונה.

גמר חתימה טובה