לטאה ששפכו עליה מים חמים בכיור

שאלה:

שלום וברכה,
היתה לטאה או שממית בכיור, ושפכו עליה מים רותחים מכוס (לקחו מים מן המיני בר) וכן הפעילו את הברז של הכיור על מים רותחים, כמה שזה יכול להגיע כנראה הרבה בימים חמים כאלו.
מה עם הכיור?

תשובה:

שלום וברכה

בעיקרון בליעות משרצים הם תמיד בגדר נותן טעם לפגם, והכיור לא נאסר מחמתה.

מקורות:

על דעת השו”ע שמיקל בזה כנ"ל ראה יו”ד סי’ קד סעי’ ג וסי’ קז סעי’ ב, וראה רמ”א שם שכן המנהג להקל ואין לשנות, וכ”כ הט”ז שם סי’ קד ס”ק ו, וכ”ה בפרי מגדים ערוך השולחן שם ועוד רבים מהאחרונים. הש”ך סי’ קז ס”ק ז מציין לדברי כמה מהפוסקים ראשונים ואחרונים שסברו שלענין איסור אכילת שרצים טעם פגום ג”כ אוסר, ולפיכך מכריע שלא להקל בדבר אלא במקום הפסד מרובה, וכ”כ בחכמת אדם כלל נד סעי’ יד.