ציצית מדאורייתא?

שאלה:

האם ציצית גופיה מבד זו מצווה מהתורה או רק דרבנן

תשובה:

שלום וברכה

בשולחן ערוך בתחילת סי' ט הובאה מחלקות הראשונים איזה בד חייב בציצית, האם רק צמר ופשתן כפי שפסק השןלחן ערוך, והשאר דרבנן, או כל מיני הבגדים כפי פסק שם הרמ"א. לכן בעיקר ספרדי ראוי שיהדר בבגד צמר אם אפשר, וגם בין בני אשכנז רבים נהגו להקפיד על כך, לצאת ידי המצוה דאורייתא לכל השיטות. למשל בחורף ודאי בנקל ניתן להדר בזה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. עיקר הבעיה לכאורה היא בעזרת-נשים. הוא יחמיר על עצמו והיא תצטרך לעמול בכיבוס. (הבנתי שהצמר מחייב שטיפה ידנית. המכונה הורסת)