גניזה/ספרים – מתגוללים בבזיון

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב!
היום במהלך סידורים שעשיתי בעיר. ראיתי לא מעט ספרים וחוברות לימוד תורניים שזרוקים באיזור שיחים ובסביבתו.(לא על השיחים עצמם אלא על האדמה שסביב השיחים וזה היה כמו מעל חומה בינונית של בנין כזה שניתן לשבת עליה) ולא היה לי שקית ניילון לאסוף את הספרים. וכל הזמן צורם לי שאולי חטאתי בגלל שהשארתי אותם ככה. האם אכן חטאתי? והאם אני צריך לחזור לאותו מקום ולאסוף את הספרים?

תשובה:

בודאי אין להשאיר דברי תורה מתגוללים בארץ, אם מדובר בכמות משמעותית, תנסה ליצור קשר עם אירגון הגניזה הכללית, אולי הם מטפלים בדברים כאלו.

בהצלחה