התרת נדר

שאלה:

לפני הרבה שנים הייתי בבעיה ומלץ ופחד אמרתי שאני נודר שאני יותר לא מאונן עברו המון שנים מאז ואני נשוי עם ילדים ואישתי ממש ממש לא בעניים של יחסי אישות ממש רק בתחנונים ובקשות זה קורה וממש ממש קשה לי עם העניין האם אפשר לעשות משהו בעניין הנדר ??

תשובה:

חלילה וחס. הרי זה איסור חמור של הוצאת זרע לבטלה! מה שכן מאוד חשוב זה לדרוש בנעימות ואבל בהחלטיות ללכת לייעוץ זוגי. זה לא טבעי שהאשה אינה רוצה יחסי אישות, יש לפענח למה זה כך, אם היא לא באה על סיפוקה איתך והתייאשה, או סיבות אחרות ביניכם, יש לברר ולכוון ולהנחות אתכם בדרך הנכונה, אבל לא להשאר כך.

בשורות טובות.