שמירת עיניים

שאלה:

לכבוד הרב שלום,
אני דתי בשנה האחרונה יותר מתחזק
זכיתי ללמוד חברותא אחת לשבוע עם אברך
לא מזמן אותו אברך ביקש ממני שאגש לאיזה חנות ברחוב ראשי על מנת לרכוש לו תיק תפילין
כיוון שאותו אברך מאוד מאוד מקפיד על שמירת העיניים נמנע מלהסתובב ברחוב או מתחבורה ציבורית וכדומה
אך רציתי לשאול כאילו זה מותר?
עצם זה שאני הולך אני לא חסין
מהרהורים(אני רווק..)
אני אומנם כן נוסע בתחבורה ציבורית וכולי אך עושה מאמץ לשמור את העיניים כמובן שלא במדרגות שלו..
מה עלי לעשות לפי דין תורה?
האם לעשות מאמץ(כי לרוב אני לא מגיע לאותו רחוב) וללכת?
או לסרב בנימוס תוך תקווה שאולי אמא שלו/אחותו(אני די בטוח שיש לו אחות) ילכו?

תשובה:

אם את הלא הולך שם בלאו הכי, תאמר לו שגם אתה מעדיף שלא להסתובב שם לחינם, כי גם לך חשוב שמירת העיניים.

בהצלחה רבה מאוד!