השפעת החברה

שאלה:

שלום,
לגבי השפעת החברה כמה צריך להתרחק מחברה לא טובה במקום עבודה ומהוא המדד לזהות מי ה"לא טוב" מקום עבודה זה דבר בעיתי כי אי אפשר להתעלם מאנשים שיש איתם "מגע" יום יומי

האם כשבאים אלנו הביתה אנשים "לא כשרים" (בלשון עדינה) נגועים בעברות חמורות
פרט למשפחה וכדו למען דרכי שלום משתדלים, האם יש לזה השפעה גשמית או רוחנית על הבית ? ועל בני המשפחה ? אם כן איך בדיוק ?
ומה ניתן לעשות שבכל זאת אנו אנוסים ומגיעים אלנו לבית אנשים כאלה אלו פעולות אפשר לעשות להרחיק מזיקים והשפעות לא חיוביות.

תשובה:

אין השפעות מיסטיות לא חיוביות, אלו סתם אמונות תפלות, אבל יכולה להיות השפעה לא חיובית על אדם כאשר הוא מתידדים עם אדם שאינו ירא שמים, ומזה יש להזהר כמה שאפשר, שלא להתחבר עם אנשים כאלו, רק יחסי עבודה מנומסים וזהו.

בהצלחה