האם מותר לעזוב מנין מצומצם כשיש חשש שהוא יתפרק?

שאלה:

כבוד הרב שלום
אני מתפלל כל בוקר במנין מצומצם שמתחיל ב שעה 6.00 עקב בעיות בריאותיות אני חייב לקום בשעה 5 כדי להיות בזמן התפילה דא עקא שהמנין כה מצומצם שלרוב מחכים עד ישתבח עד שיהיה מנין ואז החזן ממהר לאורך כל התפילה כדי להספיק לסיים בזמן
שאלתי היא האם אני יכול לעזוב את המנין הזה גם כדי להתפלל עם ציבור שלא ממהר כל כל לתפילה וגם בדרך אגב אוכל לקום קצת יותר מאוחר ולהתפלל בנחת או שעליי להשאר במקום מחשש שהמנין יתפרק בגללי

תשובה:

בודאי מותר לך לעזוב את המנין, אי אפשר לחייב אדם להתפלל בזמן לא נוח לו ובצורה שאינה נכונה כדי שלא יתפרק המנין, מה גם שהם יתאמצו ויעודדו את המנין, זה לא יתפרק בגלל שתלך אני בטוח.

בריאות טובה ושיתקבלו התפילות.