בליעת כדור בתשעה באב

שאלה:

אשתי לוקחת כדור שנקרא סרזט למניעת הריון, את הכדור יש לקחת בשעה מדוייקת אשתי לוקחת ב9 בערב.
שאלתי איך אפשר לקחת את הכדור הזה בתשעה באב שכן אם לא תיקח בשעה המדוייקת גם זה עלול לאבד את האפקט של הכדור ובנוסף ליצור דימומים משמעותיים ולפעמים כבדים שיגרמו לנו להיאסר וכו' ולכן יש חשיבות רבה ללקיחת הכדור, השאלה מה ניתן לעשות בתשעה באב.
תודה

תשובה:

אני בטוח באופן חד משמעי שהבדל של שעה לא יגרום לשום בעיה, והיא יכולה לקחת לפני השקיעה ולמחרת בצאת הכוכבים וזה בסדר גמור.

בכל מקרה לקחת כדור בלי מים אפשר בתשעה באב, ובשעת הדחק שאי אפשר ניתן גם לקחת עם מעט מאוד מים מרים כמו תמצית תה מרוכזת, אבל אין לזה סיבה במקרה שלכם, זה חשש מוגזם.