כיבוס וכו' בערב ראש חודש אב

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1.האם ביום שישי הקרוב שהוא כט בתמוז (ערב ראש חודש אב) , מותר עדיין לכבס, לאכול עוף , לגלח שיער בגוף לאישה שרגילה בכל יום שישי להסיר לכבוד שבת קודש, ולגזור ציפורניים , להתקלח במים חמים וסבון ?
2. ביום שישי הבא שהוא ז' באב, אסור לעשות את כל מה שכתבתי למעלה ? גם כזה לכבוד שבת קודש ? יש דברים שעדיין מותרים ב ז' באב כמו להתקלח לכבוד שבת קודש כדי שלא יהיה ריח גוף רע ?
3. ב ח' באב שהוא שבת קודש בשבוע הבא, עושים הכל כמו בכל שבת ואוכלים בשר ושותים יין ?
4. חולה נפשית צריכה לצום ב ט' באב , אך מותר לערוך הבדלה כרגיל במוצאי ח' באב עם תירוש ? רק לצורך הבדלה , ולר נהנה בכלל משתיית התירוש , כדי לא לדחות את ההבדלה למוצאי ט' באב ( אדם עם Ocd בתחום הדת שלא יכול מבחינה נפשית לוותר על ההבדלה במוצאי שבת כי מרגיש שאינו יכול לעשות מלאכה במוצאי שבת עד שיבדיל על היין )
תודה רבה מראש.

תשובה:

1. יום שישי הקרוב הכל מותר עדיין.

2. מי שרגיל לרחוץ בחמין כל ערב שבת מותר לרחוץ ראשו בחמין לכבוד שבת, וכמובן כאשר יש זיעה רבה שאינה חולפת בתשעת הימים מותר לרחוץ מעט לנקיון.

3. אוכלים בשר ושותים יין.

4. אסור לעשות הבדלה במוצאי שבת, אינני יודע מהלענות בקשר ללא מסוגל לעשות מלאכה לפני הבדלה, אני מניח שכל שבוע את גם אומרת ברוך המבדיל ועושה מלאכה. אינני יודע להתיר זאת.