לימוד ריקוד בבין המיצרים

שאלה:

שלום וברכה
אנחנו בית ספר לריקוד .
המכשיר תלמידות להוראת מחול.
נותן קורסים לביטוי גוף נפש .
וקורסים לנערות ונשים .
אנחנו מלמדים לשם לימוד ולא לשם הנאה עד ראש חודש אב עם מוסיקה .
כשהמטרה היא לימוד .
האם יש לנו על מה לסמוך?

תשובה:

לדעתי אין לכם בכלל על מי לסמוך. הריקוד בימים אלו אסור, ואין כל היתר לבנות לרקוד בימים אלו.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. וואו… ממש לא הובנתי כי באמת מחמת המהירות החסרתי שתי מילים, ודאי מותר לבנות לרקוד וזה בריא לגוף ולנפש, כוונתי היתה שאין היתר של פרנסה ככל שמלמדים את הבנות שהן עצמן אסור להן לרקוד בימים אלו, היתר של פרנסה שייך במי שמנגן לגויים וכדומה. או מי שמלמד נגינה מי שמשום מה מותר לו ללמוד. אבל אם לבנות אסור לרקוד בגלל אבלות החורבן מה יעזור שזו פרנסה למורה. ואחר ראש חודש אב גם לפרנסה אסור. אני מקווה שעכשיו זה מובן ולא פוגע חלילה.