חמץ אחרי הפסח

שאלה:

אנחנו נוהגים שלא לסמוך על מכירת חמץ. רציתי לשאול לגבי מוצרים מיובאים ממפעל של גויים בעלי תוקף קניה ארוך מהייצור (כמו פסטה). עד מתי יש לחשוש שמה הם היו בבעלות יהודי בפסח או שלמעשה כנראה נרכשו אחרי פסח למרות שיוצרו לפני.

תשובה:

אינני יודע, אבל ככל שמדובר בספר, ואפילו על ידי קוד היצור לא ניתן לבררו כי מדובר במפעל של גוי, ניתן להשתמש גם לדעת המחמירים, כיון שיש כאן ספק ספקא, שמא היה ביד הגוי וגם אם כבר בא ליד ישראל, הרי עשה מכירת חמץ מן הסתם. לכן, ככל שמדובר בזמן רב אחרי פסח וכבר לא ניתן לברר אי אפשר להקפיד על כך. אם תרצו בכל זאת, תקנו מקוד יצור שלאחר הפסח.