יארצייט של צדיקים

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א,

בעל הבית אמר לי שיום אחד רצה לעשות משהו מיוחד ליורטצייט של צדיק אחד והרב אמר לו שאם יעשה צריך לעשות כל שנה שאם לא הצדיק יקפיד עליו.

הדבר נשמע קצת מוזר מדוע צדיק יקפיד על סתם אנשים שרוצים לעשות משהו יפה לו? אם מדובר על צדיק אחר המקפיד בכל מילי ואז לא יעשה אז יש טעם אבל אפילו כך לא נראה שצדיק יעשה כזה ליהודי ולכן מה הנכון בענין זה, האם יש כזה?

ואם בעל הבית עשה משהו צריך לעשות כל שנה ובאיזו מידה יחשב לעשות משהו מכובד?

תודה

תשובה:

אין דבר כזה, ובכל מקרה שיאמר שזה בלי נדר ואין לו התחייבות לעשות כל שנה.

לא להבהל משטויות, רק לעשות רצון ה' בשמחה ללא פחד.

ברכה והצלחה