גילוח בליל ל"ג בעומר

שאלה:

ראיתי שיטות שמתירות להסתפר כבר בליל לג בעומר( כגון האליה רבה)
שאר שנים חיכיתי למחרת , כי למה לא.
אל השנה הספרים כולם תפוסים ויתכן שיהיה יותר קל למצוא מישהו פנוי בערב.
האם יש ענין להחמיר במנהג?

תשובה:

בודאי יש ענין להחמיר, כיון שהעיקר להלכה שאין להסתפר בלילה, כמבואר ברמ"א בסי' תצג שאין להסתפר בלילה אלא בבוקר שמקצת היום ככולו וזה משלים לל"ג ימי אבלות. כלומר, ההיתר להסתפר בל"ג בעומר אינו מחמת שהוא יום שמחה, אלא משום שאז נשלמים ל"ג ימי האבלות, וכמו בכל ימי האבלות שבעה שלושים וכו' דין מקצת היום ככולו הוא רק מהבוקר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה , אל שאלתי מבוססת על כך שיש שיטות שמתירות, המשנב (ס״ק יא אם אינני טועה) בעצמו מביא שאפשר בזמן שקשה לו או בשעת הדחק ( לא זוכר את לשונו) והשאלה מה נחשב , מצב של דחק שבו יהיה מותר?

  2. מסתבר שאם התור מאוד מאוד ארוך, והשיער כבר באמת לא כבוד שבת, יש להקל, אבל בצורה שאפשר להסתדר למה להקל נגד רמ"א.