גלילת תפילין לפני מוסף בראש חודש / להסתכל על הירח

שאלה:

ערב טוב הרב,
1.האם מותר לפני מוסף של ר"ח(אחרי הקדיש) לקפל את התפילין או מותר לחלוץ שלא יהא הפסק?
2.קיי"ל דאין להתבונן על הירח היות ובושה בפגימתה, אך האם מותר להסתכל על ליקוי הירח/התפעלות ממראה דרך טלסקופ שהרי זה לראות את היופי והפאר שלה א"כ זה לצורך שיבחה?

תשובה:

שלום וברכה

1. ככל שיש זמן גם לגלול אותם ודאי מותר, רק לשים לב שבדרך כלל החזן ממהר וכבר מתחילים שמונה עשרה, ועיקר תפילין בציבור זה להתחיל יחד, לכן אם יש חשש שאם תגלול תתחיל אחרי הציבור, ודאי אין לעשות זאת.

2. אינני מכיר היתר כזה.

ברכה והצלחה.