יין מגולה – ביטולו ביין אחר

שאלה:

היה לי כוס עם מיץ ענבים שהיה מגולה לאחר זמן אחד הילדים שפך זאת חזרה לבקבוק מן הסתם רוב היין היה מהבקבוק ולא מהכוס לאחר מכן פתחנו בקבוק נוסף וכך שאנחנו לא יודעים איזה בקבוק יש בו מן המגולה ואיזה לא
השאלה היא האם אפשר לעשות קידוש והבדלה על אחד הבקבוקים או לא יש לציין שאם אי אפשר אנחנו כנראה נשפוך מכיון שאנחנו לא משתמשים במיץ חוץ לקידוש והבדלה
תודה

תשובה:

הכלל הוא שעד כמה שחוששים לגילוי לא מועיל בו אפילו ביטול בשישים, כ"כ בברכי יוסף יו"ד קטז שיורי ברכה אות ה בשם שו"ת בית יהודה סי' כה, וכ"כ הפרי חדש שם ס"ק ג, וראה עוד נשמת כל חי סי' לט-מב. והובאו בס' שמירת הגוף והנפש ח"א עמ' קכט. יש לזכור שאם היה מגולה רק זמן קצר לא חוששים ועוד פרטים בענין זה.

יום מבורך.