מסעדה לא כשרה בפסח – המשך

שאלה:

לכבוד הרב שלום,
שאלתי כאן את השאלה הזו בשבוע שעבר אך אשמח יותר לפרט אותה.
בחול המועד פסח לפני כשנתיים אכלתי בקיוסק שאין בו תעודת הכשר- נקניקיה בלחמניה(אני חושב שהיה שם גם קטשופ).
בעל הבית שם טען שהלחמניה כשרה לפסח(מספר פעמים הוא טען זאת מול כל מי ששאל).
מאז אני ברוך השם התחזקתי והיום אין סיכוי שאני אוכל במקום כזה.
אך לעצם השאלה,האם יש כאן חשש כרת?
מכמה סיבות אפשריות:
1)המכונה שמסובבת את הנקניה לא הוכשרה לפסח
2)אם שמתי בלחמניה קטשופ הוא לא היה כשר לפסח
3)אולי הנקניקה לא הייתה כשרה לפסח..
4)והכי חמור שאולי הוא שיקר והלחמניה לא הייתה בכלל כשרה לפסח.. למרות שאני בוודאות זוכר שהיה לה טעם של לחמניה לא רגילה אלא טעם שונה כמו של לחמניות הכשרות..
האם יש לחשוש כאן לכרת? האם יש כאן ספק כרת? או האם עצם זה שיש לחשוש לכרת זה נחשב כאנוס כיוון שאם נאמר שהלחם היה רגיל(מה שמאוד קשה לי להאמין אך נלך על המצב החמור) בעל הבית הכשיל אותנו וניצל את חוסר ידעתנו.
תודה רבה.

תשובה:

כפי שהסברתי לך באריכות בשבוע שעבר, אין כאן סיבה לחשוב שזה אכן כרת, למרות שיש בהחלט לחשוש כאן לבעיות כשרות רבות, וביניהם גם לאיסורי דרבנן של פסח, ואין לאכול בשום אופן במסעדה שאין לה כשרות מהודרת.

כולנו הזדעזענו בשבוע שעבר מהסיפור על הנערה האלרגית לחלב שאכלה במסעדה כשרה בשרית וקיבלה קינוח חלבי ומתה… זו לא כשרות מהודרת…

בשורות טובות.