גילוח צוואר ועורף בעומר

שאלה:

שלום רב,
האם מותר לגלח שיער צוואר ועורף לפני פגישת שידוכים?
האם מותר לדחות פגישת שידוכים לאחר ימי העומר מחשש שמא יתגנה או שאין לחוש לזה?
תודה רבה, אורך ימים ושנות חיים

תשובה:

שלום וברכה

אין לספר גם את הצוואר והעורף, ואין סיבה לחשוב שעל ידי כך תתגנה, זה מראה טבעי של יהודי בספירה. אני בטוח אגב שאתה מחפש כלה יראת שמים שאם היא תראה שגילחת היא תתרעם ולא תרצה להמשיך… מי רוצה להנשא לבחור שמסתפר בספירת העומר… אין טעם לדחות את הפגישה, זה חסר משמעות מכל המכלול.

בהצלחה רבה והחלטות טובות.