האם מותר להסתפר ביום העצמאות?

שאלה:

היי,
היום בערב יש את 'יום העצמאות' ויש לי שאלה שיש בה המון חילוקי דעות..
האם מותר להסתפר ביום העצמאות?
ואשמח למקורות כי הנושא של התספורת מאוד חשוב לי.
תודה רבה לכם!

תשובה:

רוב גדולי הפוסקים בדורות האחרונים מכל החוגים והזרמים אשכנזים ספרדים ואפילו דתיים לאומיים [כמו הרה"ר רבי אברהם שפירא, ומשנהו לראשות ישיבת מרכז הרב רבי שאול ישראלי] נקטו בפשטות שאסור להתגלח ואין יכולת בדורות האחרונים לקבוע יום טוב של ממש מדעתנו ולבטל בכך את דיני האבלות שנקבעו בשו"ע בהל' ספירת העומר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אדרבה צריכים לנהוג בו דיני אבילות הוא יום של עצב ואבילות על מרידה בתורה הקדושה ומרידה בקבלת עול הגלות יודעים את רבונם ורוצים למרוד בו פושים ורוצחים ה' ירחם

  2. כל יהודי מביט על היום הזה מנקודת מבט שלו. יש שמתייחסים רק לענין החילוני שבהקמת המדינה ומוסדותיה, ויש שאומרים עזוב רגע את מוסדות המדינה ואופן ניהולם, תתרכז בניסי ה' עמנו וביכולת שלנו לקיים כאן חיים יהודיים שלמים בנחת ובשמחה, דבר שאלפיים שנה לא חלמו עליו, כל אחד יתייחס לפי מבטו ודרך רבותיו, אבל בכל מקרה להסתפר בספירת העומר – אסור.

  3. הרב אברהם שפירא זצ"ל ראש ישיבת מרכז הרב לא רק שהתיר להתגלח אלא גער במי שלא התגלח.
    למדתי בישיבה שם.
    רק מי שנהג לא להתגלח ולהסתפר כל ימי הספירה, כמנהג המקובלים, שמערב פסח עד ערב שבועות לא מסתפרים, הוא אפשר לו להמשיך במנהגו.
    או כמובן מי שכלל לא התגלח וגידל זקן כל השנה.