סינון

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני רוצה להתקין נקספארק על הטלפון, אם יש לאבא שלי את הסיסמה ואת האפשרות לפתוח אתרים ואפליקציות שחסומות לי, האם זה בסדר מבחינה הלכתית ?

תשובה:

אינני בקי בדברים האלו, אני כאדם פשוט מבין שמה שטוב זה טלפון כשר של הדרן וכדומה שמפוקח ונותן מענה לצרכים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אבא שלך יפתח לך מה שבא לך אז מה עשינו עם הסינון?

    הסינון הוא לא למראית עין אלא לשומר ראש שלך
    אם יש לך שומר ראש שכל רגע עלול לעזוב אותך האם זה נקרא שומר בכלל?

    הכי טוב שהקוד יהיה אצל רב שלך או אצל איש שתחשוב פעמיים לפני שתבקש לו שיפתח לך.
    וגם האיש יחשוב בשיקול דעת רבה אם לפתוח לך.

    מה דעת הרבנים שליט"א על מה שכתבתי?

  2. אני שמעתי פעם על אדם שנאלץ להחזיק אינטרנט לצורכי עבודתו.

    למעשה הוא עשה דבר כזה:
    א. הראוטר היה מונח אצל שכן שאין לו כלל מחשב בבית, והוא ודאי לא ידע את הקוד.
    ב. שכן אחד ידע חצי קוד.
    ג. אשתו ידעה את חציו השני של הקוד.
    ד. הוא הקפיד שבכל שימוש באינטרנט, יהיה על ידו אחד מהשכנים.

    אחד הרבנים ששמע על כך, נהנה מהרעיון, אך אמר לו שעם כל זה, אל תחשוב שאין לך סכנה בזה.