סינון אינטרנט

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני רוצה לבדוק איכות של סינון על דפדפן שאני צריך להתקין.
זה אמור לחסום כל דבר לא צנוע, שירת נשים וכדומה. האמת שהשתמתי בו בעבר לפני כשנתיים, וניתקלתי בדברים לא צנועים בכלל…
לא מדובר על פונוגרפיה גופא, אלא דברים דומים לזה. [שאני מכנה בשם "מעין פונוגרפיה"].

האם מותר לומר לאחותי לחפש ביטויים גרועיים, או לבדוק אם יש דבר לא צנוע, כדי לבדוק את איכות הסינון ?

ועוד דיתכן שעד עז, טיפלו בבעיות אלו, אך אני מסופק, והסינון נותן אפשרות לנסות לתקופת שבעה ימים ללא עלות, אם כן מותר יהיה לבקש מאחותי לחפש "ספק תוכן לא צנוע או בעייתי" על מנת לבדוק את איכות הסינון (ויהיה אפשרות לדווח את זה מיד להנהלה על מנת שהם יסננו את זה ואולי גם כן יצילו את הרבים) ?

תשובה:

אני נגד הסינונים האלו… הם לא שוים הרבה, תעשה סינון של אחת החברות המורשות והמפוקחות על ידי ועדת הרבנים, זה יתן לך את התוצאה הנכונה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    תודה על המענה.
    רצוני להעיר, שהסינון מנוהל על ידי אנשי יראי שמיים, וקשה לפוסלם בגלל הסיבות הנ"ל, בפרט שיש להם רצון לתת עליו סמכות ולהציל את הרבים, ולכן עושים את טיב יכולתם כדי לחסום ולסנן כפי ההלכה, אך קורא שהסינון לא מושלם בכמה אופנים, וחוסם מה שלא צריך לחסום ומאידך גיסה מצאתי לו תקלות. דיווחתי על כמה מהם ואני מניח שהם תיקנו את זה, אבל לא על הכל יצא לי לדווח. הסיבה שאני מתעקש אם הסינון הזה, זה מפני עלותו (180 שח לשנה בלבד, פי עשר פחות מהחברות הללו…) ועוד שיש לי נסיון אישי איתו ובנוסף הרב, ועוד הרבה בני ישיבות מישיבות גבוהות בארץ יש להם אותו.

    ובאמת קשה מאוד למצוא סינון מתאים לצרכי בלי לפגוע בהלכה.
    אין מספיק מידע על הסינונים האחרים באינטרנט וגם מסופקני שניתן לנסות אותם.

    יש עוד סינון שברשימה אבל הוא עולה פי ארבע יותר מזה (יוצא לי 800 לשנה פלוס 150 ההתקנה) ומתקימים לך את זה על המכשיר ולא מרחוק וזה רישיון של שנתיים וחצי ולא ניתן לנסות לפני ואינני מכיר מישהו בסביבה שיש לו כדי לנסות יוצא שזה ממש בדיעבד בשבילי.

    לכן כבוד הרב, האם לאור השיקולים הנ"ל, אוכל בכל זאת לבקש מאחותי או אישה אחרת לבדוק בשבילי שהסינון אינו מכיל תקלות יותר (או בכלל) ?

    תודה מראש כבוד הרב.

  2. אינני בקי בסינונים האלו, אבל אם יש לך אפשרות לשלם 800 ש"ח לשנה ולהיות שקט שקיבלת מוצר מפוקח היטב וטוב, זה שווה כל שקל, לא משחקים עם היראת שמים… על נופש יומיים היית משלם את זה? תשלם על הסינון… זו השקפתי, אבל אינני אומר קבלו דעתי.

  3. הרב צודק, האמת שמצד הכסף, אני אומר את זה כשיקול נוסף בעלמא, כי אליבא דאמת זה שווה כל שקל להשקיע בסינון טוב, וזה לא גרע ממה שכתוב "בכל מאודך" = בכל ממונך.

    אבל כאן יש עוד פרטים לשיקול.

    1. אי אפשר לנסות לפני ואין לי איך לבדוק אם יתאים לי בפועל

    2. אם מתקינים לי על המכשיר זה תחת רישיון של 30 חודשים (1200 שח סך הכל), וההסרה בתשלום של 200 שח – ולא עוד -אלא ששאר החודשים אחרי ההסרה – משלמים עליהם ! אם למעשה השתמשתי בסינון חודשיים (80 שח) ובגלל שלא מתאים לי הסינון ולא אהבתי, אני משלם 1120 שח פלוס 200 שח. זה בל תשחית גמור !
    ממש לא הגיוני ! אנשים הללו בהולים על ממונים ! ולא מחפשים לקרב אנשים לדת.
    לכן לעיניי זה קרוב מאוד למקח טעות !

    אני יוצר איתם קשר בזמן האחרון כדי לבדוק מה יש בסינון, ויש מצב שיאתים לי, אבל זה מאוד מאוד בדיעבד בשל הסיבות הנ"ל.

    אני מסכים אם הרב, איזה אדם ירא שמיים יסתכן בסינון כזה אם רעיון כזה.

    אבל לעיניי מוטב שאעשה זאת ולא איכשל בספר תמונה לא צנועה.

    לכן כבוד הרב, האם בסופו של דבר יהיה מותר , לפי ההלכה היבישה, לבקש מאחותי או אישה אחרת שתיבדקי אם יש תקלות או לו ?

  4. הרב צודק, כמובן שזה לא מהדרין בכלל… אבל זה עדיף מהסינון הלא-דתי שיש לי עכשיו על המכשיר.
    הלואי והיה יותר קל להתקין סינון, כנראה שה' רוצה לבדוק אם הדור עומד בניסיון הזה.
    ובכל אופן, תודה רבה על המענה, תזכו לזכות אותנו תמיד !